Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πράγματα που θα 'θελα να μου έλεγα όταν ήμουνα 16...

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι, δρουν ιδιοτελώς.
Δυστυχώς για τους υπόλοιπους, ευτυχώς για τους ίδιους. Η ανιδιοτέλεια "κοστίζει" και δεν έχουν όλοι τα αποθέματα για να την εξασκήσουν... Έχε αυτό στο μυαλό σου και πορεύσου όπως αντέχει η συνείδησή σου. Να ξέρεις πάντως πως μια πράξη καλοσύνης σε κάνει να αισθάνεσαι καλά ακόμα κι όταν δεν είσαι εσύ ο δέκτης. Είναι αλήθεια ότι έχουμε τέτοια εγκεφαλική συνδεσμολογία που μια πράξη καλοσύνης προκαλεί την έκκριση ακριβώς των ίδιων ορμονών όπως εάν ήμασταν οι δέκτες. Επίσης είναι και "κολλητική" όπως και οι περισσότερες πράξεις των γύρω μας. Επιστημονική τεκμηρίωση θα διαβάσεις σε καμιά δεκαριά χρόνια γιατί ακόμα δεν έχεις πάει πανεπιστήμιο καν... Τώρα πίστεψε αυτό που σου λέω και μην περιμένεις καλό από κανένα. Κάνε το εσύ και θα δεις πως θα είσαι διπλά κερδισμένη! Και εσύ θα νιώθεις καλά και οι γύρω σου θα γίνουν μια λίγο καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους (λίγο είπαμε, μην τρελαίνεσαι!). 


2. Τα γεγονότα είναι πιο σημαντικά από τα συναισθήματα.
Μπλεκόμαστε πολύ με αυτά τα συναισθηματικά εμείς οι γυναίκες. Τα πράγματα είναι απλά όμως. Κρίνε από αυτά που βλέπεις κι όχι από αυτά που θες να δεις. Η γνώση των γεγονότων και η διεξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από το φίλτρο της λογικής μπορεί να πονέσει αλλά δε θα σε προδώσει ποτέ.





3. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. In fact, θα εκπλαγείς από το πόσο άδικη είναι. 
Οι μαλακίες πληρώνονται, σύμφωνοι. Ξέρεις πόσες φορές όμως θα πάθεις (εκ του μηδενός) καραμπινάτη οσφιοκαμψία και θα αναρωτηθείς σοβαρά "Τι έγινε ρε παιδιά?! Εγώ τι έκανα λάθος?". Ξέρεις κάτι? Οχτώ στις δέκα φορές η απάντηση θα είναι "τίποτα".



 


4. Δεν είναι αλήθεια πως μπορείς να κάνεις ΌΤΙ θελήσεις.
Όχι δεν είναι. Το μοναδικό σου όριο δεν είναι ο ουρανός, κουκλίτσα. Η βούληση και η αποτελεσματικότητα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι ηττοπάθεια να στοχεύεις λίγο ψηλότερα από σένα και όχι στην κορυφή.
 

 
5. Μη βιαστείς να κρίνεις θετικά έναν άνθρωπο επειδή φέρθηκε καλά σε σένα. Κρίνε τον από τη συμπεριφορά του σε οτιδήποτε άλλο but you ( βλέπε Νο1 ). 
Θέλεις να έχει επαφές με κάποιον που αναγνωρίζεις ότι δεν φέρεται σωστά?! Δεν πιστεύω... Άσε που και η μουνοπανίαση είναι το ίδιο κολλητική με την καλοσύνη. ΔΙΑΛΕΓΕ τις παρέες σου!!!




7. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από έναν ηλίθιο.
Κι αυτό γιατί από τον κακό άνθρωπο, ξέρεις τι να προσέχεις. Ενώ ο ηλίθιος μπορεί να σου κάνει από τη μεγαλύτερη ευεργεσία μέχρι να σου καταστρέψει τη ζωή, χωρίς να το καταλάβει. Κι αυτό δεν είναι ένα ρίσκο που θες να πάρεις.







8. Ποτέ μην υποτιμάς την ηλιθιότητα της κοινής γνώμης.
Μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι! Βάλε τα κάτω, μέτρα τα, μείνε ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις (γιατί δεν τα ξέρεις κι όλα δηλαδή, μη μεγαλοπιάνεσαι) και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Μην προβατοποιηθείς ποτέ πριν αποκτήσεις δική σου και ξεκάθαρη άποψη.




9. Η γνώση είναι υπέροχη.
Διάβαζε, μάθαινε, συνδίαζε! Η γνώση είναι αστείρευτη και τα ενδιαφέροντα πράγματα ατέλειωτα!

10. Οι περιστάσεις δεν κάνουν τον άνθρωπο ούτε δυνατό, ούτε αδύναμο. Απλά δείχνουν τι πραγματικά είναι.
Σπουδαίο κριτήριο χαρακτήρων. Θα καταλάβεις εν καιρώ...


11. Η ευτυχία δεν είναι μια στατική κατάσταση. Είναι σκόρπιες στιγμές.  
Μην ψάχνεις το θησαυρό στην άκρη του ουράνιου τόξου... Εκτός από το ότι δεν υπάρχει, με το ψάξιμο χάνεις την υπέροχη θέαση και είναι κρίμα. 





12. Δε γίνεται να είσαι αρεστός σε όλους.
Αυτό στα 16 σου αγαπητέ εαυτέ, το ξέρεις ήδη. Άρα μη στεναχωριέσαι εάν δεν αρέσεις σε λίγους (?), μερικούς (?) ή αρκετούς. Μητέρα Τερέζα δεν είσαι και ούτε πρόκειται να γίνεις. Πρώτον γιατί μητέρα δεν είσαι και δεύτερον γιατί δε σε λένε Τερέζα. Προσπάθησε μόνο να μην πληγώσεις κανέναν εσκεμμένα και να ζητάς συγνώμη όποτε συνειδητοποιείς τα λάθη σου.



13. Μην περιμένεις να πάρεις ώστε να δώσεις, ούτε να πάρεις επειδή έδωσες. 
Δίνε γιατί θες να δώσεις, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Έτσι στις σπάνιες περιπτώσεις που θα λάβεις... Χ Α   Surpise!




14. Δε γίνεται να τα κάνεις όλα. Άσε κάτι ”στην απ’ έξω”.
Εκείνος που επιλέγει όλους τους δρόμους, κινδυνεύει να μην ακολουθήσει κανένα. Δυστυχώς ο χρόνος είναι λίγος και η ζωή ακόμα μικρότερη για μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτά που θέλουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Άρα βάλε προτεραιότητες και ξεκίνα! Ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας!


15. Μάθαινε "πηγαίνοντας".
Μην περιμένεις να είσαι έτοιμη για κάτι πριν το κάνεις γιατί έτσι δε θα κάνεις τίποτα μιας και έτοιμη δε θα νιώσεις ποτέ (σε ξέρω). Βουρ στο ψητό και μέσα από τα λάθη μαθαίνεις καλύτερα. Αρκεί να έχεις το μυαλό να τα αντιληφθείς ε? 



 
16. Άντρες
Οι άντρες έχουν τόσες διαφορές μεταξύ τους όσες σου χρειάζονται για να αναζητήσεις τον επόμενο και τόσες ομοιότητες όσες σου χρειάζονται για να παραμείνεις στον παλιό. Να ξεχωρίζεις τις διαφορές και τις ομοιότητες στον καθένα και τότε τα πράγματα θα είναι απλούστερα!







17. Τίποτα, μα τίποτα (μέχρι τα 34 σου τουλάχιστον) δε θα σου χαριστεί. 
Για οτιδήποτε θα χρειαστεί να παλέψεις, όπως και ο περισσότερος κόσμος δηλαδή, μη βιαστείς να θυματοποιηθείς...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...