Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δυο προβλήματα για κάθε λύση.


Κάθε λύση έχει και από δύο προβλήματα:
1/ αυτό το οποίο είναι και το αίτιο για την ύπαρξη της λύσης (δεν παίρνει κανείς παυσίπονο εάν δεν πονάει) και
2/ η εξέυρεση λύσης είναι από μόνη της ένα θέμα/πρόβλημα (καταναλώνουμε χρόνο και ενέργεια πχ.).

 

Σε όλους μας έχουν συμβεί απροσδόκητα άσχημα πράγματα. Προβλήματα υγείας, οικονομικά, ψυχολογικά, προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά (χρειάζεται να συνεχίσω?). Είτε πραγματικά απροσδόκητα, είτε απροσδόκητα μόνο για εμάς (γιατί αν ρωτούσαμε τους υπόλοιπους θα μας έλεγαν ότι την έβλεπαν να έρχεται η "μετωπική" με την πραγματικότητα). Και όλοι μας πασχίζουμε να μάθουμε τα "γιατί" και τα "πως" μπας και καταλάβουμε τι σκατά συνέβη και χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας ή καταλήξαμε όπως καταλήξαμε.

Τότε είναι που συνήθως ψάχνουμε για λύση. Άρα αναζητούμε μια δεύτερη γνώμη από φίλους ή πάμε σε ένα γιατρό (εάν το πρόβλημα είναι υγείας) ή μιλάμε με τον υπαίτιο του προβλήματος ή πέφτουμε σε περισυλλογή μέχρι εξαντλήσεως. Μερικές φορές οι απαντήσεις που προκύπτουν, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Άλλες φορές πάλι, μπορούν να ρίξουν λίγο φως στο πρόβλημα και να καταφέρουμε να δούμε λίγο πιο καθαρά τα πράγματα. Ίσως και με τελείως διαφορετικό τρόπο. Τελικά, αφού όλες οι απόψεις έχουν ακουστεί και έχει ληφθεί υπ' όψη κάθε γνωμοδότηση, αν είμαστε τυχεροί και ενδελεχείς στις ερωτοαπαντήσεις, ανακαλύπτουμε αυτό που ψάχναμε. Την αλήθεια. Αλλά και πάλι, δεν τελειώνει τίποτα μόνο με την αλήθεια. Απλά αρχίζει καινούργιος γύρος ερωτήσεων.

Όσο χοντρόπετσοι και να είμαστε, υπάρχουν χιλιάδες απολήξεις μέσα μας ανοιχτές και εκτεθειμένες στον έξω κόσμο παρόλο που είναι καλά προστατευμένες μέσα στο σώμα μας. Και γι' αυτόν τον πόνο, οι ιατρικές λύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Κι οι απολήξεις αυτές μας κάνουν να νιώθουμε. Όσο κι αν προσπαθούμε να μην αισθανόμαστε, συμβαίνει να είναι αναπόφευκτο. Μερικές φορές μάλιστα είναι και το μόνο που μένει να κάνουμε. Να νιώθουμε. 

Άρα συνοψίζουμε: Υπογλώσσια για την πίεση, αντιβιοτικά για τις βακτηριακές λοιμώξεις, παυσίπονα για τον πόνο, γύψος για τα σπασίματα. Για οτιδήποτε άλλο όμως, πρακτικά είμαστε μόνοι μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...