Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Y.M.C.A !


Y.M.C.A σημαίνει Young Men's Christian Association, και δημιουργήθηκε για να παρέχει φθηνά και προσωρινά καταλύματα με χριστιανικό περιβάλλον σε αστικές περιοχές. Υπάρχει και Y.W.C.A (όπου W = women's). Τα δύο φύλα έμεναν χωριστά, προκειμένου να διατήρηθεί η "ακαιρεότητα".

Κάποια περίοδο θεωρούνταν φυσιολογικά μέρη για ταξιδιώτες ή νέα άτομα που έρχονταν ως καινούργια στην πόλη. Κάποια στιγμή δε, παρείχαν και γυμναστήρια, πισίνες και σεμινάρια με χαμηλό ή καθόλου κόστος προκειμένου να βοηθηθεί η εργατική τάξη των πόλεων και οι μη προνομιούχοι. Τώρα, τα Y.M.C.As χρησιμοποιούνται για ανθρώπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αστέγους.

Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ομοφυλοφιλίας, το γεγονός ότι τα δύο φύλα είχαν διαχωριστεί, πυροδότησε φήμες και αστεία. Οι φήμες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν μιας και ήταν ιδρύματα που υποστηρίζονταν από την εκκλησία.

Την εποχή του τραγουδιού (1978), τα Y.M.C.As ήδη είχαν αρχίζει να θεωρούνται καταλύματα γι' αυτούς που είχαν ανάγκη και όχι τόσο ως χώροι διασκέδασης. Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού οι φήμες και τα αστεία περί ομοφυλοφιλίας πήραν φωτιά.

Το τραγούδι έγινε αμέσως γνωστό με το χαρακτηριστικό χορό του, όπου τα χέρια χρησιμοποιούνται για να συλλαβίσουν το Y M C A, έφτασε στο Νο1 παγκοσμίως (εκτός από την Αμερική που στο Νο1 ήταν ο Rod Stewart με το "Da Ya think I'm sexy") και γνώρισε μεγάλες δόξες!

Το αρχικό γκρουπ από αριστερά :
Cowboy - Randy Jones
Biker - Glenn Hughes
Native American - Felipe Rose
Cop - Victor Willis
Constraction worker - David Hodo
Sailor/G.I - Alex Briley

Παρόλο που το Y.M.C.A θεωρείται γκέϊ ύμνος, ο τραγουδιστής του γκρουπ Victor Willis και δημιουργός των στίχων επιμένει ότι δεν το έγραψε γι' αυτό το σκοπό (παρεμπιπτόντως είναι ετεροφυλόφιλος).

Και εδώ δημιουργείται το άλλο μεγάλο ερώτημα και θα σας το απαντήσω αμέσως. Ναι λοιπόν, δεν είναι όλοι οι "village people" gay. Ο πρώτος που "βγήκε απο τη ντουλάπα" ήταν ο Felipe Rose και αργότερα ο Randy Jones και ο Alex Briley. Οι υπόλοιποι είναι ετεροφυλόφιλοι. Όχι πως έχει σημασία κιόλας πως τη βρίσκει ο καθένας στο κρεβάτι του, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Μεγάλο ενδιαφέρον, για τους λάτρεις της δεκαετίας, έχει και η σελίδα τους. Πολύ disco! Και γενικά για να μην μπερδευτείτε, να ξέρετε πως, όπως δείχνει και ο πίνακας παρακάτω, το γκρουπ εδώ και 35 χρόνια είναι "φύγε εσύ-έλα εσύ".

 

Και κάτι για το τέλος για να σκάσει το χειλάκι... (δεν άντεξα)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...